Home / Enkle steg for å spare penger

 

Sett opp et budsjett. Det hjelper deg med å få oversikt over utgiftene og inntekten, og dermed kan du få flere vekkere når du ser hva du bruker mest penger på. Dersom du har avtalegiro, forsvinner ofte disse pengene uten at du er klar over hvor mye, men med et budsjett kan du kanskje slanke disse utgiftene ved å foreta noen enkle grep. Dette kan kanskje være mobilregningen, som at du ikke trenger et så stort abonnement som du allerede har.

Unngå impulskjøp.Dagligvarebutikkene har som oftest gode tilbud og fristende godsaker ved kassen der du står og venter, og mange gir etter for fristelsen og bruker ekstra kroner på ting som opprinnelig ikke var planlagt. Dette kan unngås ved å lage en handleliste når du skal i butikken, og heller foreta store innkjøp. Det fører til at du bare handler inn det nødvendige, og med mindre turer i butikkene blir det også mindre sjanser for impulskjøp. Har du bil, sparer du også drivstoff på dette.

Spar på strømmen

Mange bekker små gjør en stor å, sier ordtaket, vær smart økonomisk. Det kan være gode kroner å spare på å være varsom med strømforbruket, når alt legges sammen. Ikke ha lyset på i et rom der ingen befinner seg, for eksempel. Det er jo ingen som får noen glede av det lyset. Bruk panelovner så lite som mulig, og slå dem av hvis du skal lufte, slik at de ikke automatisk slår seg på. Mens du vasker håret i dusjen, kan du kanskje også skru av vannet så lenge. Les mer her.

 

Full fart når lønna er på konto, smalhans en måned etterpå. Så er det på’n igjen. På den måten legger man ikke opp en krone til sparing. Løsningen for mange kan rett og slett være å legge inn et fast trekk på for eksempel 1000 kroner til en sparekonto dagen etter lønning – Dagbladet