Home / Slik sparer du penger

 
Vi mennesker møter på mange av de samme utfordringene i hverdagen. En av de aller vanskeligste er vår private økonomi. Spesielt her til lands kan det virke som en bølge av forbrukslån kan gi naive hoder en støkk. Det finnes rett og slett ikke så mange unge som har et fornuftig forhold til penger lenger. En av de største grunnene er at folk ikke lenger har lært seg hvordan de skal spare. Så hvordan sparer en egentlig, og ikke minst hvor bør en plassere disse pengene?

Derfor sparer vi penger

Det kan være mange grunner til å spare. Først og fremst handler det om å møte fremtiden på en god måte. Det kan være at vi sparer til hus, bil eller andre mindre gjenstander. Et annet godt poeng ved sparing kan også være å møte uforutsette kostnader. Når for eksempel bilen streiker en januardag full av snø, gjelder det å ha midlene til å betale reparasjon. For det er tross alt liten sjans for at du kan gå eller sykle i slikt vær!

De beste tipsene

Det å spare handler først og fremst om rutinen. Dersom en er vant til å bruke masse penger, vil det være ufattelig vanskelig å bryte ned denne vanen. Det første steget en bør ta er å sette opp et budsjett. Her bør du legge frem nøyaktig hvordan du skal bruke pengene for en hel måned. Da har du noe klart og tydelig å forholde deg til. Prøv for enhver pris å ikke bryte dette, og du vil ha kommet meget langt. Det er det aller beste tipset du kan følge.

Men hvor skal jeg spare pengene?

Et vanlig problem for de som faktisk er flinke til å spare, er spørsmålet om hvor en skal plassere pengene. Det sies ofte at alt annet enn en sparekonto er godt nok. Det fordi renta i sparekontoen er så lav. Aksjer, eiendom eller andre investeringer er ypperlige måter å få mer inntekt på. Allikevel spørs det hele på hvordan du sparer. Sparer du til fremtiden er disse investeringene herlige. Sparer du derimot til uforutsette kostnader og bare bygger en buffer, gjelder det å ha mer likvide alternativer. Det handler altså akkurat om din situasjon. Uansett er det en fantastisk ide å spare penger, og det er noe du bør starte med umiddelbart!